Verstrengde coronamaatregelen in provincie Antwerpen

Gepubliceerd door flamey op Wed, 29/07/2020 - 19:02

Op woensdag 29 juli 2020 ondertekende gouverneur Cathy Berx een politieverordening betreffende aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus COVID-19. De gouverneur benadrukt via de berichtgeving op haar website dat deze bijkomende maatregelen, samen met de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad eerder deze week aankondigde, essentieel zijn om de sterke stijging van het aantal besmettingen in de provincie in het algemeen en in stad en regio Antwerpen in het bijzonder, terug te dringen.

Een van de maatregelen betreft de implementatie van een avondklok. Het openbaar sociaal leven stopt tussen 23.30 uur en 06.00 uur. Iedereen moet thuis zijn tussen 23.30 uur en 06.00 uur, tenzij voor essentiële, niet-uitstelbare verplaatsingen (naar het werk, het ziekenhuis, …) (zie artikel 1 van de verordening). 

Daarnaast moet iedereen boven de leeftijd van 12 jaar te allen tijde op het openbaar domein en elke private maar voor het publiek toegankelijke plaats van het gehele grondgebied van de provincie Antwerpen verplicht een masker dat de mond en de neus bedekt of elk ander alternatief in stof bij zich hebben en dit verplicht dragen op de openbare ruimte evenals op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd (zie artikel 2 van de verordening).

Telethuiswerk is verder verplicht, behalve wanneer dit gelet op de aard van de activiteit en functie volstrekt onmogelijk of manifest onwenselijk is (zie artikel 8 van de verordening).

Voor een volledig overzicht van de maatregelen voor de gehele provincie Antwerpen en de bijkomende maatregelen voor de meest getroffen zones binnen de provincie, kan u de politieverordening hier raadplegen.

Gelet op strikte plicht tot telethuiswerk, zal het kantoor opnieuw met gesloten deuren werken. Het kantoor is daarom tijdelijk telefonisch niet bereikbaar. Het kantoor is echter wel volledig bereikbaar via e-mail, Skype en Microsoft Teams, zodat de continuïteit van alle werkzaamheden te allen tijde verzekerd blijft.