NieuwsMeer nieuws

Themadag Overheidsopdrachten op 23 mei 2019

Mr. Flamey heeft onlangs gesproken op de studiedag 'Actualia Overheidsopdrachten', georganiseerd door M&D Seminars, en zal opnieuw spreken op de 'Themadag Overheidsopdrachten anno 2019', die wordt georganiseerd door LegalNews.be en Larcier op 23 mei 2019.

 

Aanpak

Om de belangen van haar cliënteel maximaal te kunnen behartigen, aanvaardt het kantoor in de regel enkel opdrachten binnen haar juridische specialisaties. Waar nodig, werkt Flamey Advocaten samen met andere advocatenkantoren, of wordt uitsluitend extern beroep gedaan op deskundigen/studiebureaus (expert-landmeter, schatter onroerend goed, stedenbouwkundige, milieuadviesbureau, erkende bodemdeskundigen, bedrijfsrevisoren) om haar onafhankelijkheid te kunnen waarborgen. In tal van dossiers werken wij samen met de huisadvocaten van ons cliënteel.

Door onze ervaring met de publieke sector, wordt dikwijls op ons kantoor beroep gedaan in het kader van onderhandelingen met de overheid.

Het kantoor is verder gerenommeerd voor de behandeling van juridische betwistingen met de hogere overheid en heeft de reputatie zich vast te bijten in procedures voor het Hof van Justitie, Grondwettelijk Hof, de Raad van State, de Raad voor Vergunningenbetwistingen, de kort gedingen, de gewone rechtscolleges en alle administratieve beroepsinstanties, met bijzondere aandacht voor de Europese dimensie van de vakgebieden.

Juridische advisering is concreet, praktisch gericht op geschillenvermijding en gesteund op onze jarenlange ervaring in administratieve betwistingen.

Opdrachten worden strategisch benaderd. Juridische procedures zijn enkel een middel om de door de cliënt gewenste legitieme doelstellingen te bereiken. Een onderhandelde oplossing blijft steeds in het achterhoofd.

Het kantoor beschikt over een team van advocaten en kantoormedewerkers dat toegespitst is op de eigenheid van een specialisatiekantoor met directe communicatie, korte beslissingslijnen en persoonlijke opvolging.

Het kantoor beoogt juridische topkwaliteit door specialisatie, jarenlange ervaring, permanente vorming door eigen juridische publicaties en studiedagen en een unieke vakbibliotheek. Het kantoor is gerenommeerd omwille van de decennialange aanwezigheid in de redacties van de juridische vaktijdschriften binnen het publiek recht ter wetenschappelijke ondersteuning.